MotoMania
Experience through my eyes, pengalaman mengikut perspektif saya

Calliper, blow off valve..Dahsyatnya!

Semalam saya melayari internet untuk mencari bahan bagi mengisi blog saya, dan saya terjumpa satu imej motor EX5 yang sangat ‘daring’ modifikasinya. Kelihatan seperti sebuah skuter kerana roda belakangnya bukan lagi dipacu oleh rantai seperti kebiasaan motor lain tapi menggunakan rubber chain seperti yang terdapat pada enjin skuter. Sangat kreatif. Salute kepada pemiliknya di atas minda kreatif mengubahsuai hingga menjadi sedemikian rupa. Tayar hadapannya juga sangat ‘rare’ kerana pada pendapat saya belum ada lagi motor EX5 di Malaysia ini yang diubahsuai seperti itu. Pelik pun ada dan saya juga kagum kepada mekanik yang bertanggungjawab memperlakukan motor itu sedemikian rupa. Percayalah anda juga akan bersetuju dengan kata-kata saya.(hehe) Prestasi enjin pun pada saya tidak kurang hebatnya kerana saya ternampak carburetor jenis TS 125 yang siap terpasang pada kerangka enjin motor tersebut. Lihat dan nilailah sendiri..Jumpa lagi

2 Responses to “Calliper, blow off valve..Dahsyatnya!”

  1. moto ex-5 yg ader kat bolg ko ni bi asal dar KAMPUNG BATU 16 AIR HITAM MUAR….POMEN ASAL DIA NAMA BUDI….KALO NAK TEPAT LAGI KARTUN WOKSHOP DALAM MAJALAH UJANG TU ASAL DARI BENGKEL NI LA…….LAGI SATU AREA AIR ITAM MUAR MMG TER KENAL NGAN MODIFIKASI YG EXTEMM


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: