MotoMania
Experience through my eyes, pengalaman mengikut perspektif saya

Pomen pokok ceri

Jangan terkejut dengan “pomen pokok ceri”. Mungkin ni adalah term di sesetengah tempat termasuklah di tempat saya. Tapi kat tempat saya, orang lebih merujuk pomen pokok ceri ni sebagai kantau.

Susah nak cari pomen aka kantau ni, sal diorang selalunya tak mendedahkan diri. Cara yang terbaik, ialah dengan kita tanya kawan-kawan. Dengan cari inilah saya jumpa dengan kantau saya ni.

Orangnya baik, peramah, tapi perahsia sikit. Bayangkanlah, enijin moto saya di’barai’kan, part enjin dia bawak balik rumah, buat dekat rumah. Tau2 esok, dia datang balik, enjin dah siap pasang.

Condition memang tip top lah. Cara dia kerja pun sangat pantas, smapai tak dapat tangkap apa yang dia nak buat sebnarnya. Tapi hasil lepas tu, moto memang laju dan ringan.

Nasihat saya, kalau anda nak moto betul-betul sedap, laju, carilah pomen yang tak berbengkel ni. Usaha sikit, tapi anda tengoklah hasilnya pada moto anda nanti

No Responses to “Pomen pokok ceri”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: